BET-testcenter: Testet kvalitet
OBO-produkter står for den højeste kvalitet. For at garantere dette anvender vi vores eget BET-testcener sammen med omfattende eksterne tests. Her sættes OBO-produkternes kvalitet, belastbarhed og bæredygtighed på prøve i omfattende tests. Vores højt kvalificerede specialister kontrollerer blandt andet lynbeskyttelseskomponenter, lynbeskyttelsesstrukturer og overspændingsbeskyttelsesanordninger. Effekterne af lynhændelser undersøges også ud fra et videnskabeligt perspektiv.
Endnu et vigtigt punkt er kabelbæresystemers bæredygtighed og belastbarhed. De avancerede testanlæg i OBO-testcenteret gør tonstunge belastningssimulationer mulige. OBO-testingeniørerne tester ikke kun som led i udviklingen, men også som del af certificeringer efter specifikke behov eller efter kundens særlige ønske.
Gulvkanalsystemernes belastbarhed testes også
Hurtig introduktion til alle oplysninger til dig
OBO foretager følgende tests i BET-testcenteret:
- Kabelføringssystemer: Tests i henhold til DIN / EN / IEC 61537
- Elektromekaniske egenskaber for kabelstyringssystemer:
Tests i henhold til DIN / CLC/TS 50659 - Gulvkanalsystemer: Tests i henhold til DIN / EN 50085-2-2
- Komponenter til beskyttelse mod lynnedslag: Tests i henhold til DIN / EN / IEC 62561
- Overspændingsbeskyttelsesenheder: Tests i henhold til DIN / EN / IEC 61643


Elektrisk ledende og metalliske metalkabelstyringssystemer, der er integreret i potentialudligningen, afskærmer kabler og ledninger, der er lagt i dem, mod elektromagnetiske interferensfelter.
Virkningsgraden af afskærmningen mod magnetiske felter defineres af kabelstyringssystemernes afskærmningseffekt og måles i henhold til kapitel 4 i DIN / CLC/TS 50659. Hertil måles fejlstrømmen, der ledes ind i en ledersløjfe af en impulsstrøms magnetfelt med en fastlagt placering. Kabelstyringssystemets magnetiske afskærmningsvirkning er så 20-gange værdien for logaritmen for fejlstrømmens forhold i ledersløjfen uden kabelmanagementsystem til fejlstrømmen i ledersløjfen, når denne befinder sig i kabelstyringssystemet.
Transferimpedansen er endnu en egenskab for elektrisk ledende, metalliske kabelstyringssystemer, som bruges til at vurdere den elektromagnetiske fejl.
Den beregnes ud fra forholdet mellem spændingsfaldet langs en fastsat placering og en fejlstrøm, som løber gennem denne placering. Det derved opståede spændingsfald er en kombination af spændingsfaldet, som falder på grund af fejlstrømmen i kabelstyringssystemet langs placeringen, og spændingsfaldet, som induceres af denne fejlstrøm i et kabel, som er lagt i kabelstyringssystemet. Transferimpedansmålingen udføres i henhold til kapitel 5 i DIN / CLC/TS 50659.

I DIN / EN / IEC 61537 er kontroller for sikker arbejdsbelastning (SWL) foreskrevet og de nødvendige kontrolbetingelser defineret for at sikre arbejdsbelastningen for kabelbæresystemer (KTS). I BET-testcenteret findes et eget KTS-testanlæg til udførelse af disse kontroller. OBO Bettermann har selv konstrueret KTS-testanlægget, som er blevet udvidet kontinuerligt i løbet af årene samt tilpasset de nye krav og forudsætninger.
Kabelbæresystemer monteres i henhold til DIN / EN / IEC 61537. Afhængigt af testfeltets længde påføres testemnerne den belastning, som skal kunne modstås, ved hjælp af to hydraulikcylindere med en trækkraft på i alt 7 t. Deformeringer, som optræder i denne forbindelse, registreres af positionsfølere og dokumenteres sammen med den forhåndenværende kraft i kN/m. Hvis kabelbæresystemet modstår lasten, forhøjes den med faktor 1,7 for at kontrollere, hvornår materialet svækkes. Deformeringen efter belastningen registreres fortsat.
Med KTS-testanlægget er det muligt at udføre kontroller på 0,05 kN/m til 4,9 kN/m. Følgende tests kan udføres i henhold til DIN / EN / IEC 61537: Vandret og lodret niveau, vandret løberetning i henhold til kapitel 10.3, 10.4 og 10.5 med støtteafstande
- op til 7 m med tofelts-holderopbygning
- op til 15 m som etfelts-holderopbygning
Kabelbakke- og kabelledersystemer samt enkelte elementer, som bærer disse systemer (f.eks. udligger og hængeanordninger) udsættes for en sikker arbejdsbelastning i henhold til DIN / EN / IEC 61537. Under testen registrerer KTS-testanlægget den faktiske kraft og den medfølgende deformering. Testanlægget er designet til en trækkraft på 25 kN.
Den mekaniske styrke for kabelbæresystemer og kabelledersystemer testes med et prøveslag med pendulhammeren. Pendulhammer-testapparatet i BET-testcenteret kan teste op til 50 J. En sådan test for metalliske systemer er ikke påkrævet i henhold til DIN / EN / IEC 61537.
Endnu en test, der kan udføres i BET-testcenteret, er testen af den elektriske ledningsevne på kabelbæresystemer og kabelledersystemer i henhold til kapitel 11 i DIN / EN / IEC 61537. Den bruges til registrering af potentialudligningen og forbindelsen til jord.
Systemkomponenter, som ikke er underlagt en korrosionsklasse i henhold til teststandarden DIN / EN / IEC 61537, kan testes i en salttågetest i salttågekammeret. Den neutrale saltsprøjtetest (NSS) i henhold til ISO 9227 giver mulighed for en vurdering af korrosionsbestandigheden ved ikke klassificeret korrosionsbeskyttelse. Denne test anvendes også ofte til sammenligningstests for lignende korrosionsbeskyttelsestyper.

Standardserien DIN / EN / IEC 61643 kræver forskellige ydelses- og sikkerhedstests for at kunne dokumentere overspændingsbeskyttelsesenhedernes (SPD) afledningsevne og korrekte ydelse. Disse tests garanterer også sikkerheden for SPD'er i tilfælde af systemafbrydelser.
Med lynstrømsgeneratoren i BET-testcenteret kan effekten og afledningsevnen for SPDer af typen 1 og 2 testes. Den leverer 8/20 og 10/350 strømimpulser indtil 200 kA. Lynstrømsgeneratoren indeholder et ohmsk-kapacitivt difference-spændingsdelersystem, som måler op til 10 kV.
Til arbejdstesten er det endvidere muligt at bruge en vekselstrømskilde, som er sluttet parallelt til lynstrømsgeneratoren, og som kan levere prospektiv kortslutningsstrøm indtil 3,5 kA ved 190 V og 255 V og 1,5 kA ved 440 V.
Vores hybridgeneratorer er i stand til at levere op til 24 kV (1,2/50) / 12 kA (8/20). Ved tilføjelse af en 498 Ω modstand er responsimpulsspændingsmålinger til koblende og kombinerede SPD'er mulige i overensstemmelse med CTL-beslutningsbladet DSH 2006.
Total lækstrømsmåling kan udføres på SPD'er med op til 4 strømførende lederforbindelser. Med det eksisterende målesystem er det muligt at måle strøm gennem enhver strømførende leder indtil 60 kA til 8/20 og 10/350 strømimpulser.
Begrænsningsspænding og lækstrøm kan også testes i BET-testcenteret.

I standardserien DIN / EN / IEC 62561 er forskellige tests som lynimpulsstrøm, elektriske, mekaniske og miljøtests foreskrevet. Dermed dokumenteres, at komponenterne i et lynbeskyttelsessystem har den nødvendige lynstrømsimpulsbæreevne og modstand over for miljøbelastning.

Følgende tests er mulige med BET-testcenterets testanordninger:
Konditioneringstestene, (ældningstest), som kræves i henhold til DIN / EN / IEC 62561-serien, kan udføres i salttågebeholderen og Kesternich-apparatet. Den cykliske saltsprøjtetest (sværhedsgrad 2), som er beskrevet i IEC 60068-2-52, skal udføres med salttågebeholderen. Behandlingen i fugtig svovlholdig atmosfære i henhold til ISO 6988 udføres i Kesternich-apparatet.
Med lynstrømsgeneratoren er det muligt at udføre lynstrømstests i henhold til DIN / EN / IEC 62561-serien med op til 200 kA og en bølgeform på 10/350 og 8/20. Dermed kan lynbeskyttelseskomponenter som forbindelseskomponenter, ledningsmaterialer, isolerende gnistgab, lyntæller og komponenter til isolerede lynbeskyttelsessystemer kontrolleres.
Yderligere elektriske tests som test af kontaktmodstanden eller den specifikke elektriske modstand for ledningsmaterialer samt isolationsmodstandsmålinger er mulige med forskellige målemetoder.
Med hybridgeneratoren kan responsimpulsspænding med op til 24 kV (1,2/50) og stødstrømsimpulser med op til 12 kA (8/20) testes.
Med højspændingstestenheder kan spændingsstigninger på 100 V/s indtil 5 kV AC og indtil 6 kV DC også måles.
Derudover kan forskellige mekaniske tests som f.eks. slagtests med pendulhammer udføres.
Certifikater
Som beslutningsregel, der beskriver, hvordan måleusikkerhed tages i betragtning i overensstemmelseserklæringer for et specifikt krav, gælder:
Overensstemmelseserklæringer afgøres i henhold til IEC Guide 115, medmindre andet er angivet i den anvendte teststandard.